Üres

Összesen: 0 Ft

Szerelési útmutató, javítási ötletek

Egykaros kerámiabetétes csaptelepek javítása, karbantartása:
Gyakran hallani azt a téves információt, hogy az egykaros csap nem javítható. Közben ez egy viszonylag egyszerű szerkezet, amely könnyen és általában olcsón javítható, csak meg kell tanulni, be kell szerezni a megfelelő néhány szerszámot és szakkereskedőktől az alkatrészt. Segítségül az alábbiakat és mellékelt ábrákat ajánlom.

Perlátor: Csapkifolyó szűrője, sugárvezetője egy külső vagy belsőmenetes elem. Csak kézzel csavarja, nem kell szerszám ehhez. A menetet kenje be vékonyan szilikonzsírral és a tömítést se felejtse ki.  Szilikonzsír megvédi, hogy összeoxidálódjon a menet. Gyakran kell tisztítani, vízkőteleníteni, mert egy eldugult perlátor sok problémát okozhat a csaptelepben. Vízkőmentesítésre ecetet használjon. 
Lengőcsövek „O” gyűrűi is hálásak az időnkénti szilikonzsírozásért. Ha szivárog ezen a részen a csap, akkor ezeket is egyszerűen olcsón lehet cserélni. Mintának a régit mindig vigye magával a szakkereskedőhöz!
Zuhanyváltó: Kádcsap zuhanyváltónál a zuhany gégecsövet tekerje le. A menetes csonkot 10-12 imbuszkulccsal tudja kitekerni. A váltódugattyú alján a vájatába csavarhúzóval ellentartva kézzel letekerhető a váltófogantyú és a dugattyú ekkor lefelé kitolható. Általában két kis „O” gyűrű, valamint tömítőelem van a tengelyén. Mindegyik könnyedén cserélhető, ha muszáj. Általában elegendő a felületet ronggyal, finom polirpapírral tisztítani és vékonyan szilikonzsírral megkenni, majd ép tömítésekkel összeszerelni.
Kerámiabetétes zuhanyváltó: http://hafem.hu/sites/default/files/beszerelesi_utmutato_keramiabetetes_...
Fali csapok (A kép 6) hollandderjei is cserélhetőek. Ehhez a szelepülést kell 10-11 mm-es imbusz kulccsal kitekerni. A szelepülés csavar balmenetes! A tömítő „O” gyűrűt cserélni kell mielőtt visszaszereli. Hasonló a megoldás az automata zuhanyváltók esetében is a KMT. csapoknál.

Kerámiabetét cseréje: Szerelési javaslat kép szerint, amely kép és leírás kimenthető, letölthető, valamint forrásmegjelöléssel (www.hafem.hu) szabadon felhasználható. Szerelési javaslat: http://www.hafem.hu/sites/default/files/szerelesi_javaslat_egykaros_csap...
Zuhanypanelek csapjainak javítása:
http://www.hafem.hu/sites/default/files/zuhanypanel_szerelesi_utmutato.pdf